arkitektrådgivning

Det skal være en fornøjelse at få arkitekttegnet sit nyt hjem. Vores naturlige fokus er på målet - det færdige drømmehus - men derudover er det vigtigt for os at vejen derhen bliver en både inspirerende, overskuelig og tryg oplevelse. Rådgivningsforløbet skræddersys så det passer til projektets størrelse, jeres tidsplan, ønsker og økonomi, ligesom husets arkitektur skræddersys efter jeres ønsker. Et komplet rådgivningsforløb vil bestå af alle de faser som er beskrevet her. Faserne er adskilte og kan udvælges og sammensættes efter jeres behov.

idemøde

Vi mødes gerne på grunden sammen med jer, og lytter til jeres ønsker og ideer til projektet. Om det er en ny villa, et sommerhus, et landsted eller en om- og tilbygning - fælles er at det handler om at få det bedste ud af grundens placering i forhold til naturen omkring den, udsigten, konteksten, lys- og vindforhold. Vi sætter os omkring et bord og tegner håndskitser ud fra jeres ønsker og de ideer vi umiddelbart ser for os. På den måde får I en god fornemmelse af, hvordan vi vil gribe opgaven an som arkitekter, og vi får en bedre fornemmelse af jeres ønsker. Vi sørger for på forhånd at have undersøgt, hvad der måtte ligge af bindinger i eksempelvis lokalplaner, fredninger og byggelinjer på grunden. Efter mødet sammensætter vi et tilbud til jer på arkitektrådgivning, med et forløb der er skræddersyet til jer og jeres projekt.

skitseforslag

Efter vores møde på grunden er vi godt klædt på til at gå i gang med skitseforslaget. I denne fase træffes alle de grundlæggende valg om husets arkitektur - form, funktion, materialer, placering på grunden samlet i et tydeligt arkitektonisk hovedgreb. En let aflæselig idé, der giver huset karakter og personlighed. Vi holder en række skitsemøder med jer undervejs, hvor vi fra møde til møde kommer tættere på det hus, der passer perfekt til jer. Skitseforslaget indeholder oftest konceptskitser, en situationsplan, møblerede plantegninger, facadetegninger, principsnit, overordnet materialevalg, inspirationsfotos og fotorealistiske 3d visualiseringer af huset set udefra og indefra. Huset optegnes som digital 3d model, som der kan laves virtuelle rundture i. Bygningen kan ses fra alle vinkler, så I får et realistisk billede af det kommende byggeri. Skitseforløbet varer oftest 1-2 måneder for at give jer tid til at se tegningsmaterialet grundigt igennem mellem møderne.

byggeandragende

På baggrund af skitseforslaget kan vi ansøge om byggetilladelse hos kommunen. Tegningsmaterialets omfang svarer til skitseforslaget, men alt er nu målsat og kvalitetssikret i forhold til overholdelse af gældende lovgivning. Udover tegningsmaterialet omfatter ansøgningen alle formularer, erklæringer, arealopgørelser, eventuelle dispensations-ansøgninger mv., som er nødvendige for at kunne opnå en byggetilladelse. Det tager oftest en uges tid at udforme ansøgningen om byggetilladelse, derefter er det forskelligt hvor lang sagsbehandlingstid man kan forvente af de forskellige kommuner.

designprojekt

Designprojektets indhold og omfang varierer meget fra projekt til projekt, og vil blive tilpasset jeres ønsker og behov. Designprojektet omfatter oftest et interiør og belysningsprojekt. Interiørprojektet indeholder udvalgte rumtegninger med forslag til valg af materialer, produkter og farver. Det kan være detaljetegninger af inventar til køkkenet, badeværelserne og garderoben. Der tages hånd om akustikken i huset, så vi sikrer et behageligt lydmiljø i og mellem rummene, bl.a. ved valg af akustiklofter eller vægge og valg af gardiner og tæpper. Belysningsprojektet består af belysningsplaner med forslag til valg af lamper og armaturer, og deres placering i og omkring huset. Det tager oftest 1 måned at udarbejde designprojektet, som evt. kan foregå sideløbende med hovedprojektet. Designprojektet får husets arkitektur, indretning og design til at samles til en helhed.

haveprojekt

Vi ønsker altid at skabe en tæt sammenhæng mellem huset og haven omkring det. Et smuk, harmonisk og spændende have har flere lag i sig. En forgrund tæt på huset, en mellemgrund hele vejen rundt om huset og en baggrund med udsigten til omgivelserne. Haveprojektet indeholder en haveplan med inspirations- og referencefotos, forslag til valg og placering af planter, træer og blomster. Haveprojektet kan enten udføres i forlængelse af designprojektet, så der kan indhentes tilbud på huset og haven samlet, eller afvente hvis I først ønsker at få indrettet haven og husets udenomsarealer på et senere tidspunkt efter byggeriets afslutning.

hovedprojekt

Hovedprojektet indeholder alle de detaljetegninger, beskrivelser og beregninger der er nødvendige for husets konstruktion og opførelse. Det samlede materiale skal indsendes til kommunen ved byggeriets afslutning for at man kan modtage en ibrugtagningstilladelse. Denne fase afhænger af hvilken udbudsform I ønsker at byggeriet skal opføres i. De fleste af vores projekter udbydes i hovedentreprise, hvor vi i samarbejde med erfarne ingeniører og konstruktører i delt rådgivning udarbejder et samlet projektmateriale, som der kan indhentes flere tilbud på det samlede byggeri ud fra. Vores rolle i denne fase er at sikre at projektets hovedgreb fra skitseforslaget og detaljering fra designprojektet følges til dørs, når ingeniører og konstruktører gennemarbejder projektmaterialet.

byggefasen

Opføres byggeriet med en hovedentreprenør, så har denne ansvar for overholdelse af tidsplan, kvalitetskrav og økonomi, byggeledelse og koordinering med underentreprenørerne. I løbet af byggefasen vil der komme spørgsmål fra entreprenørerne til projektmaterialet, og opstå problemstillinger der bedst løses på stedet. I byggefasen kan vi tilbyde projektopfølgning, hvor vi på byggepladsbesøg og i dialog med entreprenørerne sikrer, at byggeriet bliver opført med den planlagte detaljering. Fagtilsyn på byggepladsen kan sideløbende udføres af de ingeniører og konstruktører, som hovedprojektet er udført i samarbejde med.